Која година е всушност

На Тајланд е 2561 година, во Израел е 5778 година, во Пакистан е 1439 година, во Иран е 1396 година, во Кина е 4716 година... Различни земји користат различни календари

Зошто има годишни времиња, пролет, лето, есен, зима

Причина за појавата на годишните времиња е тоа што оската на ротација на Земјата е наведната под одреден агол (66°33`) во однос на орбитата или патеката на Земјата околу Сонцето

Откриен најстариот скелет на човек на Земјата

Му припаѓа на родот Australopithecus и е стар 3,67 милиони години. Името му е „Мало стапало“.

25 години од првата испратена СМС порака

Испратената порака гласела ,,Среќен Божик,,. Денес 92 отсто од корисниците на паметни телефони и понатаму го користат овој начин на размена на текстуална порака

Пронајден напуштен град во Микронезија, стар со векови

Деновиве првпат се снимени остатоците на мистериозниот древен град Нан Мадол, кој многумина го нарекуваат „Нова Атлантида“.

Квалитетот е тоа што ги враќа клиентите назад, а не продуктите (фото)

,,Користете ги Вашите сетила, за да го оцените квалитетот,, изложба во Маркард за подигнување свеста за подобар квалитет

Дали е потребно зимско и летно сметање на времето во Македонија

Зошто ,,за,, и зошто ,,против,, од проф. д-р Ивица Милевски од Институтот за географија при ПМФ во Скопје

В недела часовникот на зимско сметање

Во 3 часот по полноќ стрелките на часовникот треба да се вратат на 2 часот

Која е просечната надморска височина на Македонија

Која Европска држава е највисока која е рамна како тепсија? Која е најстрмна? Каде е Македонија на оваа листа?

Чадиев во новиот мандат старт ап бизнис центар за маркетинг преку интернет

Проект со кој ќе обезбедиме помош и поддршка на младите велешани да заработуваат на интерент

Времен сообраќај до понеделник напладне

Како и по кои улици низ градот ќе се вози овие четири дена, поради Питијадата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »