Лошото време предизвика оштетување на кабелот и железничките рампи во Велес три дена не работат

Се создаваат големи колони на возила пред железничките премини, што создава гужви по велешките улици

За два дена, пронајдени две неексплодирани рачни бомби

Едната рачна бомба е пронајдена во дом во село Слатина -Македонски Брод а втората во двор на откупен центар во село Банско

На Криволак уништени 120 неексплодирани средства, остаток од војните на територијата на Македонија (фото и видео)

Статистички без малку секој ден се наоѓа по некоја неексплодирана граната, средство на територија на Македонија

На полигонот Криволак уништени неексплодирани бомби од Прва и Втора Светска војна

Се изврши уништување на 1,2 илјади неексплодирани бомби од Прва и Втора Светска Војна, како и на 290 неексплодирани тенковски мини, кои се опасност по животот на граѓаните

ЛЕД осветлување на автопатот на влезот во Велес од правец на Гевгелија (фото)

Поставени се 101 канделабра со 140 светилки и осветлен е 4 илјади м2 од патот

Педесет таблети за учениците од Велес кои не можат да следат онлајн настава

Донацијата е на тетовката компанија „Еколог“ и семејството Дестани

Сателитите на Маск, фотографирани и над Велес, кај Вршник

Тие ќе овозможат планетата целосно ја да биде покриена со интернет

Опел корса, Пежо 208 и Киа телурајд автомобили на годината во Македонија, Европа и светот

Автомобили на годината која замина

МТВ со нови четири ТВ канали

Денес започнува детскиот а петок спортскиот а следната седмица 24 часовен канал на албански и еден за останатите етнички зедници

Викендов часовникот оди еден час напред

Ноќта сабота кон недела во 2 часот стрелките се поместуваат на 3 часот, започнува летното сметање на времето

Во Велес отворен шалтер за дигитални услуги

Граѓаните на Општина Велес можат електронски да ги добијат услугите кои локалната власт ги нуди

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »