Снимање на јавни простори, по паркови нема

Агенцијата за заштита на податоците забранила поставување на видео надзор по парковите во градот, поради приватноста на посетителите

Сушењето алишта во затворен простор, штетно по здравјето

Алиштата најдобро е да се сушат надвор од домот или во машина за сушење алишта

Кој е најјужниот град во Македонија?

Гевелија не е, и Ресен е пред неа а не е прв !!

Пазарот од Ротердам, туристичка атракција (фото)

Пазарот во Ротердам ги надминал културните атракции како Ајфеловата кула во Париз, Сикстинската капела во Рим и музејот Гугенхајм во Билбао

Каква есен не очекува?

Дождлива со температурни осцилации и можност од поплави

Непознати имиња без кои животот денес не би бил ист

Со големите достигнувања не секогаш доаѓа и големата слава. Овој факт се однесува на многу неотпеани херои без кои не би го имале модерниот свет, но сепак го игнорираме нивното постоење.

Наградените фотографи на натпреварот „Вики ја сака Земјата 2015 во Македонија“!

Натпреварот учесниците од Македонија понудија вкупно 10.243 слики, што претставува највеќе слики по глава на жител од сите земји учеснички!

НАСА откри „втора“ планета Земја

Кеплер 452б која се наоѓа на 1.400 светлосни години, е карпеста планета која што кружи околу своја ѕвезда на иста далечина како Земјата околу Сонцето

Која населба од Македонија е најблиску до море?

Гевгелија не е.. И Дојран е поблизу а не е за потценување ниту Дебар кон Јадран... А вистинскиот одговор е

На 30 јуни пред полноќ минутата подолга за една секунда

Процедурата со која се додава една секунда е за да се ускаладат двете временски скали природната и атомската

Мо Македонија лани имало 63 телевизии и 69 радија

На радио најчесто музика,на тв играна програма (читај серии)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »