Прв пат по една деценија, пет планети видливи со голо око

За првпат во повеќе од една деценија, Меркур, Марс, Венера, Сатурн и Јупитер - 5-те планети доволно светли за да се видат со голо око

Москва лежи над вистински подземен град

Под престолнината на Русија се крие подземен град. Складишта, катакомби, комунистички бункери и многу други простории се држат во тајност и не се отворени за јавност

Тесла и неговите изгубени изуми

Некои од изгубените изуми на Тесла, со кои светот сигурно би изгледал поинаку ако тие биле комерцијализирани и воведени во пракса.

Највеселата куќа на светот (фото)

Зградата е во Браушвајг Германија

10 настани кои го променија светот

историски пресврти, револуционерни идеи и научни достигнувања, кои пресудно влијаеле врз човештвото. Човековиот ум нема граница!!

Железничка станица Велес доби телефонски број за информации

Патниците ќе можат да прашаат на 075 281- 972

Откриени нови четири хемиски елементи

Тоа се 113,115,117 и 118. Имињата допрва ќе се бараат

Вчера Земјата најблиску до Сонцето а најстудено!!

На 2 јануари во 23 часот и 50 минути, планетата Земја беше најблиску до Сонцето за 2016 година, во положба наречена перихел.

Куќата на Водно, најдобар објект во Македонија за 2015-та

Помеѓу седумте пристигнати трудови, архитектите го избраа овој објект за најуспешно реализирано дело. А кои се најуспешните во светот?

Колква е интернет брзината по државите низ светот?

6.1 мегабити во секунда (mbps) за интернет корисниците од Македонија, во Шведска 17.4 мегабити во секунда, Америка и Велика Британија делат слична просечна брзина со околу 12 мегабити во секунда

Снимање на јавни простори, по паркови нема

Агенцијата за заштита на податоците забранила поставување на видео надзор по парковите во градот, поради приватноста на посетителите

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »