Осветлена крстосницата Овче Поле на магистралниот пат А3, делница Велес - Кадрифаково

Поставени се 20 канделабри и осветлени 720 метри од патот

Започнува зимското сметање на времето, недела наутро

Од 2021 ЕУ го укинува летното и змиско сметање на времето

Во Велешката касарна, најголемата компјутерски асистирана тактичка вежба со учество на армии од 22 земји (фото)

Преку вежбата учиме и за т.н. хибридни закани, односно сајбер -одбраната која е во врвот на приоритети на НАТО Алијансата - кажа министерката Шеќеринска

Во сообраќај има технички неисправни возила

За осум часа во Велес четири возила биле технички неисправни

Локомотивата се расипа, премините блокирани, сообраќајот во Велес во хаос

Три од четирите железнички премини се блокирани, што го отежна нормалното одвивање на сообраќајот во Велес

Полицијата осомничи велешанец за компјутерска измама

Во домот на Т. А. ( 35 год) пронајдени премети кои се поврзуваат со кривичното дело

Учениците од Економска создадоа едукативно помагало за децата со посебни потреби

Младите иноватори од ОСУ „Јовче Тесличков“ со награда од 2.000 евра од УНИЦЕФ за реализација на својата социјална идеја

Од недела 31 март, летно сметање на времето

Стрелките на часовникот треба да се поместат за еден час нанапред, односно времето во 2 часот, ќе се смета како да е 3 часот

Средата вечер стигна пролетта

Ќе биде ли дождлива годинава пролетта, ќе има ли врнежи?

Ford Focus aвтомобил на годината во Македонија

Претходно оваа титула Форд фокус ја понесе во Словенија и во Хрватска

Вонредно, зимски, се перат улиците во градот

Заради отстранување на прашината се перат најзагадените улици во градот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »