Зошто снегот има бела боја?

Причината за тоа е во интеракцијата на светлина со снегулките и молекулите на зракот меѓу секоја снегулка.

Мајмунчето @ и неговото име во Европските земји

Еден од најпопуларните знаци на светот има многу различни називи, посебно во Европа. Преглед на различните имиња кои се користат за нашето „мајмунче“ (@)

Најстара фотографија на светот, на која има човек

Црно-бела фотографија на која е прикажана сцена на напуштен град, се смета за најстара снимка на која се појавува човек

Блутут мобилните слушалки достапни во Македонија преку ЛКВ Костовски

Велешката фирма ЛКВ Костовски генерални застапници за Плантроникс производи

Мистериозно изгубени пронајдоци низ времето

Некои од најдобрите пронајдоци кои исчезнале со текот на времето.

Невработение ќе учат напредни ИТ вештини

Обука на невработени лица за напредни ИТ вештини, како дел од Оперативниот план за вработување во 2014 година. Заинтересираните да се јават во Агенцијата за вработување во Велес

Пајакот ја слуша својата мрежа

Пајаковата мрежа е затегнат инструмент и се смета за еден од најсовршените животински производи

Ремек дело на природата

Камен опал, што вреди само 20 илјади долари, но неговата убавина е единствена

Половина средношколци зависници од интернет

Истражувањето покажало дека најголемиот дел од младите комуницираат со пријателите користејќи ги социјалните мрежи или гледајќи видеа или филмови

Кои се најмоќните војски во светот

Најновото истражување на воената сила на земјите, ги откри 11-те најмоќни армии на светот. САД, Русија а кои се другите?

Периодниот систем добива нов елемент

Се работи за елементот унунсептиум - најтешкиот елемент кој бил создаден. Еден атом од унунсептиум тежи 40% повеќе од атом на олово.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »