Советот со реакција до Министерството за образование, бара да се почитува предлогот на локалната власт за број на паралелки во прва година Гимназија

Локалната власт како основач на Гимназијата бара 4 паралелки на македонски, една билингвална и една на албански, Министерството распиша конкурс за три на македонски јазик, една билингвална и две на албански јазик

Конкурсот за упис на ученици во прва година за Гимназијата е по етничка основа, реагираат од најстарата образована институција во земјава

Со цел заштита на интересите на учениците, наставниците и велешката јавност, Гимназијата се обрати писмено до МОН по ова прашање и искрено се надеваме дека ќе преовлада разумот

Од есен 768 слободни места во прва година во четирите средни училишта во градот, 62 помалку од лани

Во Гимназијата и годинава ќе има спортска паралелка - фудбал

Министерот за обрзование одговори, ама не кажа зошто некои ученици при уписот во прва година Гимназија беа дискриминирани

Едни ученици по притисоци и ургенции во текот на учебната година беа запишани со помал број потребни поени а други кои конкурираа во редовните уписи одбиени со исто така помал број бодови, учениците беа дискирминирани и доведени во нерамноправна положба

ОУ „Методиј Митевски Брицо“ од Лозово доби нова библиотека со медиотека

Располага со околу 11 илјади наслови

Што предвидува спогодбата за решавање на проблемот со наставата во Чашка

Ќе се гради монтажен објект во село Бањица а подоцна и училиште во село Еловец

Бојан Ѓорѓиов в.д директор на ОУ Тодор Јанев од Чашка

Општина Чашка на седница на Совет обезбеди средства за изградба на платформа за објектот на новото училиште кое ќе се гради во село Бањица

Најдено решение за наставата во ОУ Тодор Јанев Чашка, наставата од утре -среда, продолжува

Се враќаа одземените ингеренции на градоначалникот за училиштето, а се предвидува изградба на ново училиште во село Бањица

Државниот просветен инспекторат реагира дека инспекторите кои биле на посета во училиштето во Чашка биле спречувани во работата

Од МВР информираат дека во Полициското одделение Чашка, не е пријавен напад на инспектор на ДПИ, но потврдуваат дека неколкупати биле попречувале работата

Илија Попов е избран за директор на велешката Гимназија

Тој на оваа позиција ќе биде во следните четири години

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

АНКЕТА »

Дали се согласувате улицата 8 Септември да биде пешачка зона oд Сармаале до Коњаникот?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »