Просечната оценка на средношколците во Велес, лани била 3,275

Кое средно училиште во градот, има најдобар а кое најслаб просечен успех

Кое е најдоброто средно училиште во Македонија а кое најслабо, по успех

Најдоброто има просек 4,18 најслабото 2,09. Оценките покажуваат на средношколците не им се учи

Лани во Македонија дипломирале 8.233 студенти

За 3,6% зголемен бројот на дипломирани студенти, повеќето се жени -4.734

Признанија за најдобрите просветни работници, но и за учениците

Признанијата ги добија Лорета Стојановска, Илчо Стојановски и Филимена Костова и годинава како новина најталентирани ученици Никола Стојменов, Михаил Трајков, Ребека Манева, Вероника Гиовска

В.Д. директори во Економска и ОУ Васил Главинов

Коцевска во ,,Јовче Тесличков,, Чоков во најголемото основно училиште по број на ученици во земјава

Економското училиште „Јовче Тесличков“ победник на национален натпревар за ученички компании (фото)

Учениците Симона Андовска, Мартина Стојкова, Сара Ѓорѓиевска, Анастасија Андовска и Аријан Амзи создадоа рингобит

Првата генерација средношколци на Спортската академија во Велес матурираа

Во Велес имаше два класа ученици, едниот специјализиран за ракомет вториот за фудбал

Школите бараа 1,2 илјади места за упис во прва, Министерството дозволи 1.088

Ништо од новите струки-техничар за оптика и техничар за заштита на животна средина

Родителите ги бараат назад воспитачките на децата во градинките

Децата не можеле без воспитувачките, со кои израснале

Сензорна соба за децата со аутизам во ПОУ Маца Овчарова

Изградена од ГП ,,Изгрев,, а опремена со помош од Евангелска црква од Македонија

СДСМ со нов прес, за недомаќинско трошење на парите во образованието

По реакциите на јавноста за целта на овие прес конференции, од СДСМ кажаа дека јавноста треба да знае како работат раководните лица на училиштата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »