На два дена пред крајот на наставната година, наставничката го напушти одделението

Реагираа родителите ова не е човечки и морално, директорката на ,,Џинот,, тврди ова е по закон

Техничко технолошкиот факултет од Велес ги доби првите четри магистри

Беа промовирани и 53 дипломирани студенти

Средното Коле Неделковски доби грант 97 илјади евра

Тоа е преку програмата на Европската унија Ерзмус

Признанија за Илкова, Здравковска и Амбарков, наставници за 2016-та

Одбележан 24 мај Денот на Сесловенските просветители

Учениците од Превалец повторно со награди во Хасково

Нивните компјутерски цртежи беа вреднувани од жирито

Ученичките од ОУ Васил Главинов најдобри дебатери во Велес

Завршница на проектот,,Млади информирани, млади активирани, младите можат

Детска академија Браин о браин Велес со грст медалји на националниот натпревар

Од велешкиот центар учествувале 20 дечиња кои освоиле пет пехари, осум златни и шест сребрени медали и пехар за франшизниот центар и пехар за тренерот.

Студенти од Штипски Универзитет во посета на Маркарт

Cтуденти на отсекот Машинско Инженерство имаа можност одблизу да се запознаат со Маркарт Македонија и начинот на работа во компанијата

Соба за сензорна интеграција за децата од Велес

Во Детската градинка Димче Мирчев, отворен Центарот за едукација, рехабилитација и советување ,,ИСКРА,,

Тендерот отворен и по два дена учениците од Гимназија тргнале на екскурзија

Општината веќе испратила вонредна инспекција да провери што се случува во Гимназијата

Битолскиот Универзитет се повлекува од идејата за Студентски дом во Велес

Универзитетот Св. Климент Охридски и ги врати на Општина Велес просториите кои ги доби на бесплатно користењe

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »