Учениците од Превалец повторно со награди во Хасково

Нивните компјутерски цртежи беа вреднувани од жирито

Ученичките од ОУ Васил Главинов најдобри дебатери во Велес

Завршница на проектот,,Млади информирани, млади активирани, младите можат

Детска академија Браин о браин Велес со грст медалји на националниот натпревар

Од велешкиот центар учествувале 20 дечиња кои освоиле пет пехари, осум златни и шест сребрени медали и пехар за франшизниот центар и пехар за тренерот.

Студенти од Штипски Универзитет во посета на Маркарт

Cтуденти на отсекот Машинско Инженерство имаа можност одблизу да се запознаат со Маркарт Македонија и начинот на работа во компанијата

Соба за сензорна интеграција за децата од Велес

Во Детската градинка Димче Мирчев, отворен Центарот за едукација, рехабилитација и советување ,,ИСКРА,,

Тендерот отворен и по два дена учениците од Гимназија тргнале на екскурзија

Општината веќе испратила вонредна инспекција да провери што се случува во Гимназијата

Битолскиот Универзитет се повлекува од идејата за Студентски дом во Велес

Универзитетот Св. Климент Охридски и ги врати на Општина Велес просториите кои ги доби на бесплатно користењe

Распишан конкурсот за упис ученици во средни училишта за учебната 2016 -17 година

Во Велес 32 паралелки а има место за 1088 ученика, плус две во спортската академија за фудбал и ракомет

Врачена наградата за учениците од Превалец во Трст Италија

Наградата е за изработена книга со стихови на тема „Природа“

Изложба на фотографија од средното„Коле Неделковски“ во Новогард - Полска

„Разгледница од моето место“ претставена и пред Полјаците

Велес доби Ресурсен центар за деца со пречки во видот

Лоциран во просториите на некогашното училишта ,,Јордан Хаџи Константинов Џинот,,. Тука ќе се сместат и други здруженија на лица со посебни потреби

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »