Соба за сензорна интеграција за децата од Велес

Во Детската градинка Димче Мирчев, отворен Центарот за едукација, рехабилитација и советување ,,ИСКРА,,

Тендерот отворен и по два дена учениците од Гимназија тргнале на екскурзија

Општината веќе испратила вонредна инспекција да провери што се случува во Гимназијата

Битолскиот Универзитет се повлекува од идејата за Студентски дом во Велес

Универзитетот Св. Климент Охридски и ги врати на Општина Велес просториите кои ги доби на бесплатно користењe

Распишан конкурсот за упис ученици во средни училишта за учебната 2016 -17 година

Во Велес 32 паралелки а има место за 1088 ученика, плус две во спортската академија за фудбал и ракомет

Врачена наградата за учениците од Превалец во Трст Италија

Наградата е за изработена книга со стихови на тема „Природа“

Изложба на фотографија од средното„Коле Неделковски“ во Новогард - Полска

„Разгледница од моето место“ претставена и пред Полјаците

Велес доби Ресурсен центар за деца со пречки во видот

Лоциран во просториите на некогашното училишта ,,Јордан Хаџи Константинов Џинот,,. Тука ќе се сместат и други здруженија на лица со посебни потреби

Гимназијата го одбележа јубилејот 70 години настава на македонски јазик

Во учебната 1945/ 1946 година започнала наставата на мајчин јазик во велешката Гимназија, отпочнува редовно во сите осум класа

Укината одлуката за казна против ученичката Димовска

Одлука Наставничкиот совет на Гимназијата ја донел едногласно

Ученици основци од Превалец наградени на поетски конкурс во Трст

Тие изработиле книга со стихови на тема ,,Природа,,

Незадоволително поведение како казна за фејсбук статус

Од Гимназијата објаснуваат, ученичката ширеше говор на омраза

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

АНКЕТА »

Дали Македонија еден ден ќе биде членка на ЕУ?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »