Фондацијата Анѓушев им додели стипендии на Панова и Инѓилизов

Викторија и Марко направија импресивен успех, во конкуренција во 100.000 деца од цела Европа и тоа е резултат што треба да се награди, интелект и знаење што треба да се негува и поттикнува

Хаџиева, Карова и Тоцинова просветни работници на годината (фото)

Признанија за најталентираните ученици: Викторија Панова, Марко Инѓилизов, Михаил Трајков, Матеј Гелев и Стефанија Јакимовска

Бетонскиот двор на училиштето во Превалец доби душа

Наместо сивило, учениците го нацртаа светот на децата

На ,,Европскиот квиз на пари,, одржан во Брисел сребро за гимназијалците Викторија Панова и Марко Инѓилизов

Како второпласирани меѓу 28 земји учеснички, за Гиманзијата освоија награда од две илјади евра

Две златни и две сребрени медали за учениците од Превалец на натпреварот во Хасково

Медалјите се освоени во конкуренција на илјада ученици од 16 држави

Во ОУ Блаже Конески ќе се реновираат санитарните јазли со средства од УСАИД

Училиштето е избрано меѓу 200 апликанти - училишта од земјава. Обезбедени се 1,83 милиони денари

Во наредната учебна година, во прва година средно, во Велес има 1011 слободни места

Во Велешко завршуваат 617 деветто одделенци, во Велес 464

Гимназијалците Панова и Инѓилизов како победници на Европскиот квиз на парите, ќе се натпреваруваат во Брисел

Учество зедоа над 3.000 деца од основните и средните училишта. Неговата основна цел е финансиска едукација на младите од 13 до 15 години.

Во Чашка гости ученици и наставници од четири држави

Основните цели се промоција на франкофонијата но и на трајни европски вредности, меѓу учениците и меѓу наставниот кадар

Учениците на училиште во сабота на 16-ти и 30-ти март

Ќе се одработуваат часови за пропуштената настава од 21 и 22 јануари, кога поради загадениот воздух учениците имаа продолжен распуст

Ученикот Трајков од Хемиска, на Олимпијадата Менделеев во Русија

Михаил е роден научник, континуирано истражува, работи, еспериментира

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »