Владата и подари нафта на општина Велес, наменски за училиштата

Таа само е десетина од потребите на општинските училишта

Се делат општинските стипендии за талентирани студенти и ученици

Општина Велес ќе додели годинава 16 стипендии

Бесплатен училиштен прибор за децата без родители

Локалната власт подари 25 комплети прибор за децата без родители во општина Велес

Започнаа предавањата за бруцошите од Економски Факултет, дисперзирана настава во Велес

130 бруцоши од есенва ќе ја следат наставата во Велес на два факултети. Машинскиот и Земјоделскиот без студенти. На Право, втора година во Велес засега двајца

Изборот е младински

Овој викенд младите од Велес учествуваа на локалниот настан „Изборот е младински", чија цел беше да ги едуцира и запознае младите со основните граѓански и политички права, слободи и одговорности, и да ги поттикне на акција за нивно остварување.

Гостите од Полска учеа да печат скара

Дружењето меѓу полските ученици и велешките домаќини продолжува

Велешките пилоти ги учеа младите ,,Биди пилот,,

АРМ ги едуцира младите за оваа единствена професија, воен авијатичар

Започна да се уредува хотелот Вила Зора во ТТФ факултет

Од Битолскиот ректорат не прецизираат кога тој ќе ги прими студентите

Академската година започна ама не и за студенти на Скопскиот Универзитет во Велес

За дипсерзираните програми на Машинскиот и Земјоделскиот факултет во Велес нема интерес, а за Економскиот нема простор

Учениците од подрачното ОУ „Лирија“ во Горно Врановци во нова зграда

Во новото училиште ќе учат 23 ученици. За изградба на новиот училиштен објект Министерството за образование и наука обезбеди 3 милиони денари, а општина Чашка учествуваше со 590.000 денари

Хотелот Вила Зора ниту се работи, ниту се адаптира за студентите од ТТФ

Најавите на ректорот Жоглев дека од есен објектот ќе ги прими 355 студенти на ТТФ од Битолскиот Универзитет засега само празни зборови

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »