Нешто се пополни, друго празно по вториот уписен рок на факултетите во Велес

На 17 септември последна можност да се запишат завршените средношколци

Почетокот на наставата без проблеми, помалку првачиња од лани

Засега има 462 првачиња.Средно училиште посетуваат 2674 ученика

Информатички пополнет, винаро -лозарство празен

Вторник и среда нова шанса за упис на факултетите во Велес, слободни 144 места за редовни студенти на четири факултети

Нова понуда за високо образование во Велес, Приватниот Универзитет за туризам и менаџмент

Приватниот Универзитет за туризам и менаџмент од Скопје во новата академска година ќе има дисперзирани студии во Велес

Кој кога на училиште на 2-ри септември

Распоред на почеток на наставата за основните и средни училишта од Велес

420 слободни места за бруцошите, уписите четврток и петок

Упис има на Економскиот и Земјоделскиот факултет од Скопски Универзитет, и на Техничко-технолошки, Техничкиот и Факултетот за туризам и угостителство при Битолскиот универзитет

Излезе од печат 10-тото издание на стрип едицијата ,,Библиски настани,,

Тоа е посветено на крштевањето на Исус во реката Јордан. Оваа стрип едиција е единствена во православието на Балканот

Велешани масовно се запишуваат против екстерното полагање

Поради големиот интерес се отвори нов пункт, на Сармаале,се продолжи рокот до следниот петок. Министерот вели доцна е

Бесплатни часови по англиски во Градската библиотека

Часовите ќе се одржуваат секој понеделник и среда од 19 до 20 часот а посетителтие траба да имаат почетно ниво на познавање на англиски

Во вториот уписен рок запишани уште 144 ученика во прва година средно

Има и трет рок, на крајот од август, слободни има 400 места

Министерот Ристовски екстерното нема да биде пилот-проект

И додека тој ја отфрли иницијативата на МОФ, граѓатите масовно се потпишуваат. Во Велес за два дена собрани 600 потписи

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »