Лани во Македонија дипломирале 8.233 студенти

За 3,6% зголемен бројот на дипломирани студенти, повеќето се жени -4.734

Признанија за најдобрите просветни работници, но и за учениците

Признанијата ги добија Лорета Стојановска, Илчо Стојановски и Филимена Костова и годинава како новина најталентирани ученици Никола Стојменов, Михаил Трајков, Ребека Манева, Вероника Гиовска

В.Д. директори во Економска и ОУ Васил Главинов

Коцевска во ,,Јовче Тесличков,, Чоков во најголемото основно училиште по број на ученици во земјава

Економското училиште „Јовче Тесличков“ победник на национален натпревар за ученички компании (фото)

Учениците Симона Андовска, Мартина Стојкова, Сара Ѓорѓиевска, Анастасија Андовска и Аријан Амзи создадоа рингобит

Првата генерација средношколци на Спортската академија во Велес матурираа

Во Велес имаше два класа ученици, едниот специјализиран за ракомет вториот за фудбал

Школите бараа 1,2 илјади места за упис во прва, Министерството дозволи 1.088

Ништо од новите струки-техничар за оптика и техничар за заштита на животна средина

Родителите ги бараат назад воспитачките на децата во градинките

Децата не можеле без воспитувачките, со кои израснале

Сензорна соба за децата со аутизам во ПОУ Маца Овчарова

Изградена од ГП ,,Изгрев,, а опремена со помош од Евангелска црква од Македонија

СДСМ со нов прес, за недомаќинско трошење на парите во образованието

По реакциите на јавноста за целта на овие прес конференции, од СДСМ кажаа дека јавноста треба да знае како работат раководните лица на училиштата

Завршуваат 500 девето одделенци а има 1,2 илјади слободни места во Велес

Огроман разлика за бројот на слободни меставо прва година средно, во однос на завршените деветто одделенци

Наесен во велешките средни училишта се предвидуваат 1.190 слободни места

Нови струки техничар за оптика, техничар за заштита на животна средина, бизнис администратор. Деветто одделение завршуваат 490 ученик

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »