Затворена врата во Економското за протестот на средношколците

Учениците гледаат намера, директорката објаснува никој не пријави протест

Во Велес повторно протестираа средношколците (фото)

Учениците : Не сакаме да ни го скратат правото на избор. Не за математика на матура и екстерно тестирање

Во Тајланд е формиран оркестар кој чита ноти со Брајово писмо

Младите музичари сметаат дека талентот им е карма, некој вид божја компензација за слепилото

Средношколски марш во Велес, не за екстерно и за математика на матура

Професорите отсутни на маршот, за нив казните се избришани, учениците ја сносат одговорноста, како тие да се носители на образовниот процес

Кој ги етикетира организаторите на утрешниот Средношколски марш

И покрај се организаторите утре ќе маршираат по улиците на Велес

Младите велешки истражувачи во Хјустон, со труд за стабилизација на ридот со згура

Тамара и Синиша примени на Олипијадата на средношколци во Хјустон САД

Одбележан патронатот на ОУ Рајко Жинзифов во Горно Оризари

Засадени брези, промовирана книгата на Божидар Јовиќ, доделени наградите од литературно-ликовниот конкурс

Најстарата ученичка во светот

Присила Ситинеи има 90 години и е од Кенија. Но, таа оди на училиште

Годинава во прва година средно во Велес ќе се запишат 1088 осмоодделенец

Еден клас помалку во однос на лани

Нема штрајк во ОУ Васил Главинов, во Коле Неделковски од утре во мирување

Просветните работници бараа зголемување на платите, како и укинување на казните на наставниците воведени врз основа на екстерното оценување

Штрајк на СОНК во Велес само во средното Коле Неделковски

Наставата во останатите средни и основни училишта се одвива редовно

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »