Техничко технолошкиот факултет од Велес ги доби првите четри магистри

Беа промовирани и 53 дипломирани студенти

Средното Коле Неделковски доби грант 97 илјади евра

Тоа е преку програмата на Европската унија Ерзмус

Признанија за Илкова, Здравковска и Амбарков, наставници за 2016-та

Одбележан 24 мај Денот на Сесловенските просветители

Учениците од Превалец повторно со награди во Хасково

Нивните компјутерски цртежи беа вреднувани од жирито

Ученичките од ОУ Васил Главинов најдобри дебатери во Велес

Завршница на проектот,,Млади информирани, млади активирани, младите можат

Детска академија Браин о браин Велес со грст медалји на националниот натпревар

Од велешкиот центар учествувале 20 дечиња кои освоиле пет пехари, осум златни и шест сребрени медали и пехар за франшизниот центар и пехар за тренерот.

Студенти од Штипски Универзитет во посета на Маркарт

Cтуденти на отсекот Машинско Инженерство имаа можност одблизу да се запознаат со Маркарт Македонија и начинот на работа во компанијата

Соба за сензорна интеграција за децата од Велес

Во Детската градинка Димче Мирчев, отворен Центарот за едукација, рехабилитација и советување ,,ИСКРА,,

Тендерот отворен и по два дена учениците од Гимназија тргнале на екскурзија

Општината веќе испратила вонредна инспекција да провери што се случува во Гимназијата

Битолскиот Универзитет се повлекува од идејата за Студентски дом во Велес

Универзитетот Св. Климент Охридски и ги врати на Општина Велес просториите кои ги доби на бесплатно користењe

Распишан конкурсот за упис ученици во средни училишта за учебната 2016 -17 година

Во Велес 32 паралелки а има место за 1088 ученика, плус две во спортската академија за фудбал и ракомет

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

АНКЕТА »

Дали ќе гласате на локалните избори, закажани за 17-ти октомври?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »