Наесен во велешките средни училишта се предвидуваат 1.190 слободни места

Нови струки техничар за оптика, техничар за заштита на животна средина, бизнис администратор. Деветто одделение завршуваат 490 ученик

Гимназија „Кочо Рацин“ ги презентираше активностите и проектите во програмата Еразмус плус

Придобивките се огромни како наставници можеме да се запознаеме со европски начин на образование, учениците да се чувстуваат како дел од Европа

В.Д. директори во три училишта во Велес

Именуван е и заменик градоначалник, тоа е советникот д-р Ненад Коциќ

Зимскиот распуст годинава ќе трае дури 23 дена

Започнува на 30 декември завршува на 21 јануари. Наставниот персонал, административниот и услужниот кадар на работа од 9-ти јануари

Тања Николова, со награда од Гете институтот од Скопје

Таа е наставник по германски јазик во ОУ Рајко Жинзифов - Горно Оризари

Кои ученици и студенти добија стипендии за оваа учебна година

Ќе добиваат стипендија за девет месеци од учебната 2017/18 година

Промовирана книгата „Новогодишни мечти“

Збирката „Новогодишни мечти“ содржи 69 песни од поети-ученици од осум основни училишта од Општината

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017-8 година

Се бараат предлози за доделување награда на Општина Велес за најстудент „Проф. д-р Ѓорги Шоптрајанов“ за 2017 година

Започна наставата за докторски студии на ТТФ во Велес

Доделени дипломите за 24 завршени студенти и за 6 магистранти. Настава и за 12 нови студенти на магистарски студии. На велешкиот факултет студираат студенти од Албанија и Србија а настава за докторанти посетуваат тројца Косовци

Најдобриот клас во историјата на велешка Гимназија

IV/2 класот на проф. Душан Џаџов од учебната 1981/2 во Гимназија Кочо Рацин имаше просек 4,85

Учениците од ОУ Блаже Конески победија на регионалниот ППЗ квиз

Филип Јованов,Вероника Гијовска и Марија Недева под менторство на наставникот Ристо Трајковски. ќе учествуваат на државниот натпревар

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »