420 слободни места за бруцошите, уписите четврток и петок

Упис има на Економскиот и Земјоделскиот факултет од Скопски Универзитет, и на Техничко-технолошки, Техничкиот и Факултетот за туризам и угостителство при Битолскиот универзитет

Излезе од печат 10-тото издание на стрип едицијата ,,Библиски настани,,

Тоа е посветено на крштевањето на Исус во реката Јордан. Оваа стрип едиција е единствена во православието на Балканот

Велешани масовно се запишуваат против екстерното полагање

Поради големиот интерес се отвори нов пункт, на Сармаале,се продолжи рокот до следниот петок. Министерот вели доцна е

Бесплатни часови по англиски во Градската библиотека

Часовите ќе се одржуваат секој понеделник и среда од 19 до 20 часот а посетителтие траба да имаат почетно ниво на познавање на англиски

Во вториот уписен рок запишани уште 144 ученика во прва година средно

Има и трет рок, на крајот од август, слободни има 400 места

Министерот Ристовски екстерното нема да биде пилот-проект

И додека тој ја отфрли иницијативата на МОФ, граѓатите масовно се потпишуваат. Во Велес за два дена собрани 600 потписи

Со петиција против екстерното полагање

Собирањето потписи е секој работен ден до вторник, од 17 до 21 часот кај Панини

Осмо одделенците се запишаа, а во прва празни места има уште толку

Запишани се 600 ученици во прва година а слободни места има за 1120 ученици. Што со толку слободни места?

Германската амбасада набави логопедска опрема за Маца Овчарова

Донацијата е вредна три илјади евра

Награда во Словенија, за учениците од Горно Оризари

Тие изработија креативна топка од еко материјал

Летниот распуст започна порано

Учениците од велешко на ферија, не до 1-ви туку 2-ри септември

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »