Училишните клупи во Бузалково трет ден празни

Родителите со бојкот на наставата на учениците бараат училиштето да биде централно и настава да одржуваат Албанци

Цртежот ги надминува јазичните и верски бариери

Ликовна работилница за основните од општините Велес, Чашка и Градско

Општина Велес обезбеди училишен прибор за децата без родителска грижа

За 24 деца од социјално ранливите категории, училиштен прибор

Монтажното училиште во Иванковци предадено во употреба

Пуштена во употреба новата училишна зграда на ООУ „Стојан Бурчевски-Буридан‘‘ во велешкото село Иванковци, инвестиција од три милиони денари

Учениците од денес во клупите

Само 410, наместо 513 првачиња во велешко. Ги има помалку и во Бузалково и Горно Оризари. Во Раштани само еден првооделенец, Мартин Јордановски. Давид Велковски тргна на училиште и го славеше шестиот роденден

Фондацијата Фокус ќе стипендира упис на факултет на двајца матуранти

Ситните пари на велешани, собрани заедно доволни за стипендирање на двајца одлични завршени матуранти од социјално загрозени семејства

Наградените од Детските Рацинови средби одмараат во Охрид

Дваесет и пет деца, телентирани млади поети престојуваат десет дена во одмаралиштето ,,радости,, во Охрид

Бела чума во велешко

Освен кај македонците, годинава се забележува помал број ученици и кај националностите. Општината побара согласност за паралелки со помал број ученици во сите основни училишта

Камен темелник за ново училиште во Иванковци

До први септември ќе има нова зграда за 70 ученици од селото Иванковци

Значи, значи, значи, значи

Што ли значи, значи? Колку пати овој збор го слушате кај соговорникот, кој безмилосно го повторува а нема никакво значење. Така беше случајот со дефинитивно, со така, со нели...

Еколошки мапи и атласи произведоа учениците од Горно Оризари

Еколошки мапи и атласи произведоа учениците од велешкото село Горно Оризари. Изработени се од хартија и обоени од прехранбени природни бои.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »