Избери квалитет, избери традиција - Техничко-технолошки факултет Велес при УКЛО Битола

Факултетот обезбедува континуиран процес на образование на високостручни кадри (инженери, магистри и доктори на наука) преку современи студиски програми на трите циклуси академски студии, кои овозможуваат стекнување знаења, вештини и искуства од областа на нутриционизмот, прехранбената технологија и биотехнологија, надополнети со практично искуство и научноистражувачка работа

Педесет слободни места за прва година на Техничко- технолошки факултет во Велес

По дваесет редовни на насоките прехранбена технологија и биотехнологија и на нутриционизам

Во прво одделение во велешко, пријавени 444 ученици

За споредба лани биле запишани 509 ученика, во 2018-та 553, во 2017-та 470 а во 2011-та имало 410 првачиња, додека пред 10 години во 2010-тата имало 559 првоодделенци.

Во велешките средни училишта во прва година се запишаа 464 ученици

Во третиот уписен рок запишани се 31 ученик. Лани во прва година биле запишани 544 ученици. Има слободни места за дуалното стручно образование по германски модел

Во вториот уписен рок во четирите велешки средни училишта запишани се вкупно 61 ученик

Досега во прва година во средните во градов има запишано 433 ученици а имаше 1.011 слобдни места

Во првиот уписен рок во четирите средни училишта запишан 371 ученик во прва година

Пополнети се местата за електротехничар за компјутерска техника и автоматика и за медицинска сестра

Се помалку ученици во велешките училишта, годинава завршија 124 помалку од лани

Досега во прво одделение пријавени 209 деца, најмногу во Васил Главинов 60

Во велешката Гимназија повторно спортска паралелка, годинава за фудбал

Досега документи поднеле 26 завршени деветто одделенци од Велес и Повардарјето а тестирањата ќе бидат на Градски стадион

Учениците на распуст, заврши наставната 2019-2020, која три месеци беше во вонредни околности

Училниците останаа празни од 11 март поради опасност од ширење на заразата со корона вирусот. Во велешко на распуст заминаа 6.469 ученика

Учебната година заврши, матура нема да има

Наставата до 10-ти јуни продолжува „од далечина“

Советниците едногласно ја прифатија иницијативата училиштето од Бузалково, да биде самостоен правен субјект

Ова училиште, со подрачните во Сливник и Клуковец се дел од ОУ Васил Главинов и настава посетуваат 371 ученик

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »