Гимназијалците, млади франкофони од Велес

Учениците од средното училиште Гимназија „Кочо Рацин“ги презентираа француската култура и кујна и двата весника што сами ги подготвија

Обичаи, традиционални јадења, носии, народни инструменти за заедништво

Проект за интегрирано образование меѓу Македонците и Бошњаците од ОУ Рајко Жинзифов од Горно Оризари и ОУ Блаже Конески од Велеc

Педагошка работилница за просветните работници

Со ова предaвање завршува работен век на Божидар Јовиќ, бидејќи за некој ден заминува во пензија

Кој се стипендистите на општина Велес за оваа учебна година

Висината на стипендијата за талентираните ученици изнесува 1.500 денари месечно, 9 месеци во текот на учебната 2013/2014 година, додека за студентите овој износ е 2.000 денари. Ќе ја добиват по осум студенти и ученици

Со 70 години на факултет

Бројот на студенти на т.н Универзитет на трето животно доба во германскиот град Гепинген од основањето во 1995. година досега е десеткратно зголемен. Сѐ повеќе постари лица во земјата се желни за знаење.

Горан Јанков в.д директор во Хемиска

Градоначалникот не го прифати предлогот на Училишниот одбор, па ќе се распишува нов конкурс

Зградата се реновира, учениците со нов распоред на настава

Хемиска на настава само попладне, Гимназија трета и четврта само претпладне, прва и втора во Економска само попладне. Причина реновирањето на подот

Златен медал на Макинова за Андреј Михајлов од Коле Неделковски

Златната медалја е за автоматзиран преносен систем

Анес Алидини, мајстор за десерти

Тој освои награда за десерт круша во црвено вино со сос од авокадо и крем патесери на Државниот натпревар по готварство за средни угостителски училишта. Две медалји за велешките ученици

Некогашниот хотел Вила Зора нов дом на Техничко -Технолошкиот факултет во Велес

400 студенти на ТТФ добија нов современ простор за студирање

Нешто се пополни, друго празно по вториот уписен рок на факултетите во Велес

На 17 септември последна можност да се запишат завршените средношколци

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »