Започна наставата за докторски студии на ТТФ во Велес

Доделени дипломите за 24 завршени студенти и за 6 магистранти. Настава и за 12 нови студенти на магистарски студии. На велешкиот факултет студираат студенти од Албанија и Србија а настава за докторанти посетуваат тројца Косовци

Најдобриот клас во историјата на велешка Гимназија

IV/2 класот на проф. Душан Џаџов од учебната 1981/2 во Гимназија Кочо Рацин имаше просек 4,85

Учениците од ОУ Блаже Конески победија на регионалниот ППЗ квиз

Филип Јованов,Вероника Гијовска и Марија Недева под менторство на наставникот Ристо Трајковски. ќе учествуваат на државниот натпревар

160 години велешка гимназија

Гимназија им одолеа на сите искушенија, турското ропство, Илинден, Балканските и двете Светски војни

Завршени два меѓународни проекти во економското училиште ,,Јовче Тесличков,,

Првиот беше работилница во Палермо а вториот проект реализиран со колеџ од Финска и средно училиште од Словенија

Поголеми плати за просветените работници и не за нивното присуство во политиката

Има многу промени во образованието, некои во надолна линија други во нагорна, согласно со времето и технологијата

Лила Арсова најдобар учител во Македонија за 2017-та

Врачени признанијата по повод 5-ти октомври, Светски ден на учителот. Признание од Сојузот на просветните работници на Македонија

Децата ученици со посебни потреби добија асистенти

12 родители побарале и добиле лични и образовани асистенти. Проект „Општествено -корисна работа“ времено се ангажирани 8 невработени лица

36 бруцоши на информатика, повеќе скопјани од велешани

Започна наставата на факултет за информатика, дисперзирана настава Велес

Дури 89 паралелки во велешките училишта со помал број од минимумот

Дилема предимензиониран ли е бројот на наставен кадар според бројот на ученици

Со свечен час започна наставата на ТТФ во Велес

На единствениот матичен факултет во градов,опаднат интересот за студии, па беа поделени седум индекси што за редовни што за вонредни

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »