Академската година започна ама не и за студенти на Скопскиот Универзитет во Велес

За дипсерзираните програми на Машинскиот и Земјоделскиот факултет во Велес нема интерес, а за Економскиот нема простор

Учениците од подрачното ОУ „Лирија“ во Горно Врановци во нова зграда

Во новото училиште ќе учат 23 ученици. За изградба на новиот училиштен објект Министерството за образование и наука обезбеди 3 милиони денари, а општина Чашка учествуваше со 590.000 денари

Хотелот Вила Зора ниту се работи, ниту се адаптира за студентите од ТТФ

Најавите на ректорот Жоглев дека од есен објектот ќе ги прими 355 студенти на ТТФ од Битолскиот Универзитет засега само празни зборови

Учениците од Коле Неделковски на пракса во Вараждин Хрватска

По соработката со полски Новогард, учениците од Коле Неделковски ќе практицираат во нова средина, Вараждин

Учениците од Ногаевци не тргнаа на училиште

Родителите бараат да се заврши реконструкцијата на мостот на Вардар, градоначалникот најавува дека ќе се изгради во рокот

Започна новата учебна година

Во училишните клупи седнаа 492 првачиња, за разлика од ланските 419.

Тројца в.д. директори во училиштата во Велес

Времено за вршители на должноста до изборот на директори се именувани во ОУ Блаже Конески, ОУ Рајко Жинзифов и средното економско Јовче Тесличков

Во Гимназијата нема училници за сите ученици

Освен со просторен проблем најстарата Гимназија во земјава има и наставен проблем, нема професори за стручните предмети по албански јазик

Децата од велешките градинки одгледаа и обраа, домати и пиперки

40 дечиња од средната и голема групата на објект еден повеќе месеци одгледуваа зеченчук во нивната градина

Дваесет талентирани ученици, општината ги испрати на одмор во Охрид

Десет дена одмор за основци и средношколци од Велес, кои покажале врвни резултати на општинските и републчички натпевари

Бронзен медал за младиот Солев во Њујорк

Шеснаесет годишниот велешанец ги убеди светските стручњаци дека депонијата со згура кај топилницата е корисна и употреблива

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »