Најстарата Гимназија во земјава се судрува со просторни проблеми

Велешките гимназијалци се судруваат со просторен проблем, недостаток на училници поради што по еден клас минатата учебна година мораше да чека на простор каде ќе има настава

Наместо три одвај се скрпи една паралелка по албански јазик во прва година средно

Наместо три паралелки во прва година на албански јазик но новата учебна година во Велес одвај се оформи една и тоа во Гимназијата.

Меѓуетнички културен центар

Во населба Чашка беше отворен меѓуетнички културен центар со кој децата од општината, македончиња и албанчиња ќе учат на меѓусебна доверба но и на информатика, англиски јазик.

25 Јубилејни средби на извидници

Извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес ги организираше 25 Средби на извидници Велес - Голозинци 2010, истите се одржаа во периодот од 14 до 16 мај 2010 год.во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото село.

Најдобрите наставници во основно и средно образование

Признанијата за Веселинка Маџарова Андова и Петре Петрушевски

Музичкото училиште преименувано во Стефан Гајдов

Основното музичко училиште ќе го носи името Стефан Гајдов, по познатиот македонски и балкански музиколог.

Штрајк на професорите албанци во велешката Гимназија

Седумте професори од албанската паралелка во велешката Гимназија Кочо Рацин започнаа штрајк бидејќи не земале плата од месец јануари.

Конкурсот за програма Еразмус, за студирање во странство

Објавен е конкурсот за доделување финансиска поддршка на студенти за студиски престој во високообразовните институции на државите од Европската Унија

Велешките студенти по туризам и угостителство ќе можат дел да учат и во некој европски универзитет

Студентите од Факултетот за туризам и угостителство во Охрид и дисперзираните студии од Велес, од наредната академска година ќе можат преку програмата „Еразмус“ дел од студирањето да го минат во некој од европските универзитети.

Каде ќе се запишат завршените осмо одделенци во Велес?

Во новата учебна 2010/11 година во четирите средни училишта во Велес ќе се запишат 1088 ученици во прва година. Во продолжение со бројки каде и колку средношколци од Велес можат да се запишат и колку се потребни поени? Кои документи?

Упис на студенти на велешките факултети

На четирите факултети од двата универзитети, кои работат во Велес, ќе можат во прва година,да се запишат 535 студенти.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

АНКЕТА »

2018-та е зад нас. Како ќе ја помните?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »