За 50 години Економска учеле 8 илјади ученици

Средното економско училиште ,,Јовче Тесличков,, од Велес прослави јубилеј 50 години од работата и постоењето.

Политичка пресметка за образованието во Велес

Со жестоки пресметки помеѓу политичките партии се кршат копјата за работата на основните и средните училишта во Велес а просветните работници се ставени во позиција да добиваат црвен картон за нивната дејност.

Најдолгиот цртеж во Македонија го нацртаа децата од Велес

Стоипедесет велешки деца од градинката Диме Мирчев го нацртаа најдолгиот цртеж во земјава во должина од стотина метри. Тој се наоѓа на тротоарот пред Младинскиот парк

ПОУ Маца Овчарова еко--училиште

Посебното ОУ Маца Овчарова од Велес од оваа учебна година е вклучено во еко училиште, проект кој се спроведува во 20 илјади училишта во светот во 52 држави.

Учениците од Горно Јаболчиште конечно во училница

Со месец дена задоцнување започна учебната година за 600 ученици од ОУ Лирија од велешкото село Горно Јаболчиште.

Во Горно Јаболчиште училишната година сеуште не е почната

Ни по три седмици сеуште не е започната наставата за шестотини ученици во Основното училиште ,, Лирија,, од Горно Јаболчиште

Започна новата учебна година за осум илјади ученици во велешко

Започна новата учебна година за 4.939 основци и 3035 средношколци. Решен просторниот проблем во Гимназијата

Сопки за градоначалникот во образованието, рационализацијата и натаму бранува

Два месеци по барањето за поставување на дневен ред на точката за спојување на ОУ Џинот и Благој Кирков, тоа пред почетокот на учебната година се најде на дневен ред.Претседателот на Советот Чадиев оваа точка ја ставил на дневен ред согласно регулативата

ВМРО и СДСМ заеднички против градоначалникот Петров

Со едногласна одлука на сите советници, заеднички и братски ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ ја симнаа од дневен ред иницијативата на градоначалникот Горан Петров, двете Основни училишта Јордан Хаџи Константинов Џинот и Благој Кирков да се спојат во едно именувано Панко Брашнар.

ОУ Џинот плус ОУ Благој Кирков еднакво ОУ Панко Брашнар

Градоначалникот на Општина Велес до Советот поднесе иницијатива за спојување на двете Основни училишта Благој Кирков и Јордан Хаџи Константинов Џинот, кои работат во една зграда и формирање на ново Основно училиште Панко Брашнар.

Најстарата Гимназија во земјава се судрува со просторни проблеми

Велешките гимназијалци се судруваат со просторен проблем, недостаток на училници поради што по еден клас минатата учебна година мораше да чека на простор каде ќе има настава

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

АНКЕТА »

2018-та е зад нас. Како ќе ја помните?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »