Педагошка работилница за просветните работници

Со ова предaвање завршува работен век на Божидар Јовиќ, бидејќи за некој ден заминува во пензија

Кој се стипендистите на општина Велес за оваа учебна година

Висината на стипендијата за талентираните ученици изнесува 1.500 денари месечно, 9 месеци во текот на учебната 2013/2014 година, додека за студентите овој износ е 2.000 денари. Ќе ја добиват по осум студенти и ученици

Со 70 години на факултет

Бројот на студенти на т.н Универзитет на трето животно доба во германскиот град Гепинген од основањето во 1995. година досега е десеткратно зголемен. Сѐ повеќе постари лица во земјата се желни за знаење.

Горан Јанков в.д директор во Хемиска

Градоначалникот не го прифати предлогот на Училишниот одбор, па ќе се распишува нов конкурс

Зградата се реновира, учениците со нов распоред на настава

Хемиска на настава само попладне, Гимназија трета и четврта само претпладне, прва и втора во Економска само попладне. Причина реновирањето на подот

Златен медал на Макинова за Андреј Михајлов од Коле Неделковски

Златната медалја е за автоматзиран преносен систем

Анес Алидини, мајстор за десерти

Тој освои награда за десерт круша во црвено вино со сос од авокадо и крем патесери на Државниот натпревар по готварство за средни угостителски училишта. Две медалји за велешките ученици

Некогашниот хотел Вила Зора нов дом на Техничко -Технолошкиот факултет во Велес

400 студенти на ТТФ добија нов современ простор за студирање

Нешто се пополни, друго празно по вториот уписен рок на факултетите во Велес

На 17 септември последна можност да се запишат завршените средношколци

Почетокот на наставата без проблеми, помалку првачиња од лани

Засега има 462 првачиња.Средно училиште посетуваат 2674 ученика

Информатички пополнет, винаро -лозарство празен

Вторник и среда нова шанса за упис на факултетите во Велес, слободни 144 места за редовни студенти на четири факултети

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »