Ленче Китанова ,,Просветен работник на годината“

Таа живее и работи во училиштето во село Лозово

Зошто се собираат пари за видео надзор во Гимназијата

Опозицијата - пари се собираат нелегално, директорот на Гимназијата тоа е по барање на Советот на родители

Даниела Иванова добитник на наградата за нај студент, Ѓорги Шоптрајанов

Таа е трета година на Технолошко-металуршкиот факултет Скопје, насока инжинерство на материјали и нано технологија, со просек 10

Факултетите за туризам и за информатика се преселија во некогашниот хотел Вила Зора

Таму настава одржуваат и студентите од Техничко -технолошкиот факултет

Децата од градинките учеа за здравата храна (фото)

Нема оправдување за некористење на здравата храна

Факултетот за туризам и Факултетот за информатика се селат во Вила Зора?

Студените наставата би започнале да ја посетуваат од почетокoт на следната седмица

Ученичката Калешова со чешка ликовна награда

Амбасадорот на Чешка Мирослав Рамеж на наградената ученичка Симона и денес го врачи признанието

Кога започнува академската наставна година во Европа

Некои во август, други септември, третти во октомври...

Министерството за образование кажа да за припојување на училиштето од Превалец кон Васил Главинов

Останува Советот да ги усвои ново подготвените Статути на двете основни училиште

Учениците од Новогард и Коле Неделкоски создадоа мозаици

Создадени се десет мозаици од кои подоцна ќе се изгради фонтана во дворот на училиштето Коле Неделковски

Бруцошите и од информатика и од туризам во Велес, стартуваа со настава

Новина е што и на двата факултети имаат четири години наставна програма

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

АНКЕТА »

Дали ќе гласате на локалните избори, закажани за 17-ти октомври?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »