Бруцошите од Техничко- технолошки факултет Велес, го имаа првиот час од новата студентска година (фото)

На факултетот има две насоки нутриционизам и прехранбена технологија и биотехнологија

Кое училиште каква настава ќе организира, со физичко присуство или онлајн

Советот на Општината ги прифатил предлозите на училиштата и тие се доставени до Министерството за образование, кое или ќе ги прифати или ќе ги отфрли

И со пет , шест, десет ученици во одделение, училишта побарале онлајн настава

Кое училиште со каква настава ќе има ќе одлучи Министерството за образование а Советот ќе потврди. Што покажале анкетите на родителите од учениците?

Во одделенија во Велес во основно учат и по два, три ученика, во средно и по 7-8, каква настава за нив

Во велешко ланската учебна година имаше 90 одделенија со помалку од 20 ученика во клас, колку што препорача министерот за здравство Филипче, да има на час во едно одделение

Учебна година почнува комбинирано, до трето и малите паралелки со настава, останатите он лајн но не се прецизира кога стартува

Се работи комуникацијата при он лајн наставата да биде двонасочна, активно да учествуваат и учесниците, не како пролетва, еднонасочна, само предавања од наставниците

Избери квалитет, избери традиција - Техничко-технолошки факултет Велес при УКЛО Битола

Факултетот обезбедува континуиран процес на образование на високостручни кадри (инженери, магистри и доктори на наука) преку современи студиски програми на трите циклуси академски студии, кои овозможуваат стекнување знаења, вештини и искуства од областа на нутриционизмот, прехранбената технологија и биотехнологија, надополнети со практично искуство и научноистражувачка работа

Педесет слободни места за прва година на Техничко- технолошки факултет во Велес

По дваесет редовни на насоките прехранбена технологија и биотехнологија и на нутриционизам

Во прво одделение во велешко, пријавени 444 ученици

За споредба лани биле запишани 509 ученика, во 2018-та 553, во 2017-та 470 а во 2011-та имало 410 првачиња, додека пред 10 години во 2010-тата имало 559 првоодделенци.

Во велешките средни училишта во прва година се запишаа 464 ученици

Во третиот уписен рок запишани се 31 ученик. Лани во прва година биле запишани 544 ученици. Има слободни места за дуалното стручно образование по германски модел

Во вториот уписен рок во четирите велешки средни училишта запишани се вкупно 61 ученик

Досега во прва година во средните во градов има запишано 433 ученици а имаше 1.011 слобдни места

Во првиот уписен рок во четирите средни училишта запишан 371 ученик во прва година

Пополнети се местата за електротехничар за компјутерска техника и автоматика и за медицинска сестра

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »