И со пет , шест, десет ученици во одделение, училишта побарале онлајн настава

Кое училиште со каква настава ќе има ќе одлучи Министерството за образование а Советот ќе потврди. Што покажале анкетите на родителите од учениците?

Во одделенија во Велес во основно учат и по два, три ученика, во средно и по 7-8, каква настава за нив

Во велешко ланската учебна година имаше 90 одделенија со помалку од 20 ученика во клас, колку што препорача министерот за здравство Филипче, да има на час во едно одделение

Учебна година почнува комбинирано, до трето и малите паралелки со настава, останатите он лајн но не се прецизира кога стартува

Се работи комуникацијата при он лајн наставата да биде двонасочна, активно да учествуваат и учесниците, не како пролетва, еднонасочна, само предавања од наставниците

Избери квалитет, избери традиција - Техничко-технолошки факултет Велес при УКЛО Битола

Факултетот обезбедува континуиран процес на образование на високостручни кадри (инженери, магистри и доктори на наука) преку современи студиски програми на трите циклуси академски студии, кои овозможуваат стекнување знаења, вештини и искуства од областа на нутриционизмот, прехранбената технологија и биотехнологија, надополнети со практично искуство и научноистражувачка работа

Педесет слободни места за прва година на Техничко- технолошки факултет во Велес

По дваесет редовни на насоките прехранбена технологија и биотехнологија и на нутриционизам

Во прво одделение во велешко, пријавени 444 ученици

За споредба лани биле запишани 509 ученика, во 2018-та 553, во 2017-та 470 а во 2011-та имало 410 првачиња, додека пред 10 години во 2010-тата имало 559 првоодделенци.

Во велешките средни училишта во прва година се запишаа 464 ученици

Во третиот уписен рок запишани се 31 ученик. Лани во прва година биле запишани 544 ученици. Има слободни места за дуалното стручно образование по германски модел

Во вториот уписен рок во четирите велешки средни училишта запишани се вкупно 61 ученик

Досега во прва година во средните во градов има запишано 433 ученици а имаше 1.011 слобдни места

Во првиот уписен рок во четирите средни училишта запишан 371 ученик во прва година

Пополнети се местата за електротехничар за компјутерска техника и автоматика и за медицинска сестра

Се помалку ученици во велешките училишта, годинава завршија 124 помалку од лани

Досега во прво одделение пријавени 209 деца, најмногу во Васил Главинов 60

Во велешката Гимназија повторно спортска паралелка, годинава за фудбал

Досега документи поднеле 26 завршени деветто одделенци од Велес и Повардарјето а тестирањата ќе бидат на Градски стадион

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

АНКЕТА »

Дали ќе гласате на локалните избори, закажани за 17-ти октомври?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »