Со свечен час започна наставата на ТТФ во Велес

На единствениот матичен факултет во градов,опаднат интересот за студии, па беа поделени седум индекси што за редовни што за вонредни

Распоред на работни саботи до крајот на учебната година

До крајот на учебната 2017/8 година ќе одработуваат уште три саботи, односно вкупно по две во секое полугодие

Наставата во село Клуковец не е започната

Родителите не ги пуштаат децата поради лошите услови за работа

Започна учебната година за 6,7 илјади ученици во велешко

Прво одделение тргнаа 470 првачиња, нема бројка колку средношколци се запишале во прва година. Градоначалникот вели има повеќе првачиња од лани, ланските бројки посочуваат имало стотина повеќе од годинава

Слаб интерес за упис на факултетите кои работат во Велес

Во првиот уписен рок примени само 25 студенти а имаше 230 слободни места. На 1-ви и 4-ти септември нова шанса за упис

Од понеделник, во училиште, кој кога на настава

Распоред на почеток на наставата во основните и средни училишта во Велес и околината

Велешанецот Несторовски со сребрен медал од Студентска олимпијада во Русија

Благој пред еден месец го заврши Машинскиот факултет во Скопје а продолжува со постдипломски во Санкт Петербург

Во прва година во првиот рок, во велешките средни запишани 595 ученици

Имаше слободни 1088 места во четирите средни училишта . Пополнети четири насоки , по две во ,,Коле Неделковски,, и ,,Димитрие Чуповски,,

Во прва година на факултетите во Велес есенва има 230 слободни места

Сите се од Универзитетот Св. Климент Охридски од Битола, за редовни се 120 места. УКИМ ги укина дисперзираните настави

Кои се најписмените нации во светот

На врвот се Скандинавските земји. Истражувани се 61 земја, Македонија не е меѓу нив

Меѓу петте најдобри македонски научници за 2016-та и велешанката д-р Анита Циунова –Шулеска

Таа е професор на катедрата за маркетинг при Економскиот факултет во Скопје

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »