Зимскиот распуст годинава ќе трае дури 23 дена

Започнува на 30 декември завршува на 21 јануари. Наставниот персонал, административниот и услужниот кадар на работа од 9-ти јануари

Тања Николова, со награда од Гете институтот од Скопје

Таа е наставник по германски јазик во ОУ Рајко Жинзифов - Горно Оризари

Кои ученици и студенти добија стипендии за оваа учебна година

Ќе добиваат стипендија за девет месеци од учебната 2017/18 година

Промовирана книгата „Новогодишни мечти“

Збирката „Новогодишни мечти“ содржи 69 песни од поети-ученици од осум основни училишта од Општината

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017-8 година

Се бараат предлози за доделување награда на Општина Велес за најстудент „Проф. д-р Ѓорги Шоптрајанов“ за 2017 година

Започна наставата за докторски студии на ТТФ во Велес

Доделени дипломите за 24 завршени студенти и за 6 магистранти. Настава и за 12 нови студенти на магистарски студии. На велешкиот факултет студираат студенти од Албанија и Србија а настава за докторанти посетуваат тројца Косовци

Најдобриот клас во историјата на велешка Гимназија

IV/2 класот на проф. Душан Џаџов од учебната 1981/2 во Гимназија Кочо Рацин имаше просек 4,85

Учениците од ОУ Блаже Конески победија на регионалниот ППЗ квиз

Филип Јованов,Вероника Гијовска и Марија Недева под менторство на наставникот Ристо Трајковски. ќе учествуваат на државниот натпревар

160 години велешка гимназија

Гимназија им одолеа на сите искушенија, турското ропство, Илинден, Балканските и двете Светски војни

Завршени два меѓународни проекти во економското училиште ,,Јовче Тесличков,,

Првиот беше работилница во Палермо а вториот проект реализиран со колеџ од Финска и средно училиште од Словенија

Поголеми плати за просветените работници и не за нивното присуство во политиката

Има многу промени во образованието, некои во надолна линија други во нагорна, согласно со времето и технологијата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »