Се формираше ново ОУ ,,Панко Брашнар,,

Новото училиште доаѓа со спојувањето на двете основни ,,Јордан Хаџи Константинов Џинот,, и ,,Благој Кирков,, поради намалениот број на ученици

Владата позитивно одговорила на спојувањето на двете ОУ Благој Кирков и Јордан Хаџи Константинов Џинот во едно

Градоначалникот Коцески повика просветните работници, кои исполнуваат услови за пензија а го продолжиле работниот однос, за заминат во пензија во името на младите генерации. Побара да се почитува и реонизацијата при упис во прво одделение

Дипломите од Работнички Универзитет меѓународно признати

Во 2018-та година имало 387 лица, додека во 2017-та нешто повеќе, 466 кои добиле сертификат од оваа институција

Од есен во Велес има 50 слободни места за бруцоши, само за на ТТФ

По 25 места на прехранбена технологија и биотехнологија и нутриционизам

Во третиот уписен рок во прва години запишани 36 ученици

Вкупниот број на запишани ученици во прва година во четирите средни училишта во Велес е 532, наспроти 1011 слободни места

Во вториот уписен рок во велешките средни во прва се запишаа нови 89 ученици

Запишани се вкупно 485 ученици а имаше слободни 1011 места. И натаму има слободни места за поголемиот број паралелки

Во средните во Велес пополнети паралелките за готвач-келнер, за медицински сестри и фармацевти

Во паралелката за козметичар за прв пат се јавил и ученик, кој бил скроз одличен сите четири години

Малинов нов директор на ОУ Благој Кирков

В.Д. директори на училиштето во Иванковци и на ЈП Парк спорт

Во првиот уписен рок во прва година во средно во Велес се запишале 396 ученик

Пријавени биле 505 ученици а има 1011 слободни места

Од есен 40 првачиња помалку во клупите

Запишани се 514 прво одделенци, најмногу недостигаат во ОУ Јордан Хаџи Константинов Џинот и ОУ Благој Кирков

За 6,6 илјади ученици од велешко започна летниот распуст

На училиште повторно од 2-ри септември

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

АНКЕТА »

Дали Македонија еден ден ќе биде членка на ЕУ?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »