Признанија за најдобрите општински наставници

Локалните власти за денот на просветните работници 24 мај ги наградија наставниците кои оставија печат во образованието на децата и младите.

Промовирана книгата „Наставникот е носител на промените‘‘ од Божидар Јовиќ

По повод Денот на сесловенските просветители браќата Кирил и Методиј во преполниот Ликовен салон беше промовирана книгата „Наставникот е носител на промените‘‘ од Божидар Јовиќ.

Отворено кариерно катче во ОУ „Блаже Конески‘‘

Во ОУ „Блаже Конески“ во Велес свечено беше отворено кариерното катче за учениците од ова училиште.

Младите научници од Македонија се натпреваруваа во Велес

Во Велес 47. Смотра на млади истражувачи од средните училишта во Македонија, на кои учествуваа 206 средношколци во 22 научни дисциплини

Ќе го бидне ли Вила Зора, Студентски дом

За да се случи ова треба да заврши судскиот спор кој го водат борците со државата бидјеќи си ги бараат 60 отсто сопственост, кои ги вложиле кога е изграден

Оновците во посета на локалната власт

Ученици од четврто одделение од ООУ ,,Блаже Конески“ кои го изучуваат предметот Запознавање со општеството, со своите наставнички дојдоа да видат и да се запознаат со работата на општинските власти

Децата од Маца Овчарова промовираа еко ЦД и еко боенка

Патрониот празник на училиштето за деца со посебни потреби, обележан под мотото ,,Заедно за здрава и чиста животна средина,,

Заштитари во две училишта, како превентива од тепачки

По серијата тепачки во средните училишта во градот, родителите побараа физичко обезбедување

Радиодифузната давачка ја испразни касата на Фондацијата Коле Неделковски

Фондацијата ,,Коле Неделковски,, со која се стипендираат талентираните ученици и студенти од Велес остана без средства откако од нивната сметка беа собрани пари заради радиодифузна такса.Општината најавува дека стипендии за учениците ќе има.

во село Мелница, Чашка, пуштено во функција парното греење

Системот, вреден 30 илјади евра, во поголем дел го финансираше општина Чашка, а останатиот дел од средствата, пет илјади евра се од Амбасадата на Словачка.

Три седмици школски распуст

Петок зaвршува првиот дел од учeбната 2010/11 година, продолжува по три недели.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »