ВМРО и СДСМ заеднички против градоначалникот Петров

Со едногласна одлука на сите советници, заеднички и братски ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ ја симнаа од дневен ред иницијативата на градоначалникот Горан Петров, двете Основни училишта Јордан Хаџи Константинов Џинот и Благој Кирков да се спојат во едно именувано Панко Брашнар.

ОУ Џинот плус ОУ Благој Кирков еднакво ОУ Панко Брашнар

Градоначалникот на Општина Велес до Советот поднесе иницијатива за спојување на двете Основни училишта Благој Кирков и Јордан Хаџи Константинов Џинот, кои работат во една зграда и формирање на ново Основно училиште Панко Брашнар.

Најстарата Гимназија во земјава се судрува со просторни проблеми

Велешките гимназијалци се судруваат со просторен проблем, недостаток на училници поради што по еден клас минатата учебна година мораше да чека на простор каде ќе има настава

Наместо три одвај се скрпи една паралелка по албански јазик во прва година средно

Наместо три паралелки во прва година на албански јазик но новата учебна година во Велес одвај се оформи една и тоа во Гимназијата.

Меѓуетнички културен центар

Во населба Чашка беше отворен меѓуетнички културен центар со кој децата од општината, македончиња и албанчиња ќе учат на меѓусебна доверба но и на информатика, англиски јазик.

25 Јубилејни средби на извидници

Извидничкиот одред “Димитар Влахов” од Велес ги организираше 25 Средби на извидници Велес - Голозинци 2010, истите се одржаа во периодот од 14 до 16 мај 2010 год.во извидничкиот центар “Голозинци“ во истоименото село.

Најдобрите наставници во основно и средно образование

Признанијата за Веселинка Маџарова Андова и Петре Петрушевски

Музичкото училиште преименувано во Стефан Гајдов

Основното музичко училиште ќе го носи името Стефан Гајдов, по познатиот македонски и балкански музиколог.

Штрајк на професорите албанци во велешката Гимназија

Седумте професори од албанската паралелка во велешката Гимназија Кочо Рацин започнаа штрајк бидејќи не земале плата од месец јануари.

Конкурсот за програма Еразмус, за студирање во странство

Објавен е конкурсот за доделување финансиска поддршка на студенти за студиски престој во високообразовните институции на државите од Европската Унија

Велешките студенти по туризам и угостителство ќе можат дел да учат и во некој европски универзитет

Студентите од Факултетот за туризам и угостителство во Охрид и дисперзираните студии од Велес, од наредната академска година ќе можат преку програмата „Еразмус“ дел од студирањето да го минат во некој од европските универзитети.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »