Министерот Ристовски екстерното нема да биде пилот-проект

И додека тој ја отфрли иницијативата на МОФ, граѓатите масовно се потпишуваат. Во Велес за два дена собрани 600 потписи

Со петиција против екстерното полагање

Собирањето потписи е секој работен ден до вторник, од 17 до 21 часот кај Панини

Осмо одделенците се запишаа, а во прва празни места има уште толку

Запишани се 600 ученици во прва година а слободни места има за 1120 ученици. Што со толку слободни места?

Германската амбасада набави логопедска опрема за Маца Овчарова

Донацијата е вредна три илјади евра

Награда во Словенија, за учениците од Горно Оризари

Тие изработија креативна топка од еко материјал

Летниот распуст започна порано

Учениците од велешко на ферија, не до 1-ви туку 2-ри септември

Давев победник на државниот натпревар во сообраќај

Во категоријата за велосипедисти Давев победи и награда доби велосипед. Тој е ученик во Средното училиште Јовче Тесличков

Најдобрите наставници за 2013 та година

За денот на Словенските просветители признанија за Лила Арсова, Весна Христовска и Томислав Иванов

Трето место за оркестарот од ОУ Васил Главинов

Републички натпревар на младински и детски оркестри во Велес, со учество на 35 оркестри и 900 натпреварувачи

Републички награди за учениците од Коле Неделковски

Награди на Државни натпревари на електромашинските и сообраќајните училишни центри и Државниот натпревар на младите истражувачи

Во новата студентска година во Велес има 420 слободни места за бруцоши

Завршените средношколци ќе можат да конкурираат на пет факултети во Велес. Има дури за 270 места помалку отколку лани

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »