Персонални промени во раководниот кадар во образованието

Виларова просветен инспектор, Јанков директор на Хемиска, Брзева в.д во Благој Кирков

На четирите факултети во Велес запишани само 51 бруцош

Имаше слободни 240 места, 130 за редовни, останатите за вонредни

Бројот на ученици во велешко се намалува

Утешно, годинава по подолго време има поголем број првачиња. Од есен 20 повеќе од лани.

И во Велес штрајк со глад

Просветните работници од Велес ги поддржа колегите од Штип

Во вториот упис запишани дополнително уште 24 ученика

Останаа уште 500 слободни места во прва година. Последниот упис е при крајот на август

Промовиран туристички водич на Велес и Куманово

Тоа е заеднички проект на учениците од Коле Неделковски и Наце Буѓони

Во првиот уписен рок во прва година во Велес се пријавиле 600 ученици

Има вкупно слободни 1122 места. Вториот рок за упис за 522 места е на 30 јуни и 1 јули а резултати ќе бидат објавени на 3-ти јули

Промовирана новата генерација угостители од Коле Неделковски

Со практична изработка учениците ги покажаа нивните знаења

Просветарите тешко ги впишуваат оценките во е-дневникот

Поради преоптовареноста, се чека со часови. Некои се конектираат и во два по полноќ

Крај за школото, започна ваканцијата

Училниците од денес се празни, летниот распуст започна

Признанија за најдобрите просветни работници за 2014 година

Виолета Јорданова, Даниела Димовска и Маја Талеска Панова се најдобрите во општината за оваа учебна година

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »