Еколошки мапи и атласи произведоа учениците од Горно Оризари

Еколошки мапи и атласи произведоа учениците од велешкото село Горно Оризари. Изработени се од хартија и обоени од прехранбени природни бои.

По 140 км за на работното место

Велешанката Марта Петрова секој работен ден до училиштето и назад поминува по 140 километри, од кои 130 во автобус и такси, а десетина пешачи. Така е веќе 20 години. Патува на релацијата Велес - околината на Кочани и назад

Се бараат првачиња

Годинава во прво одделение во Велес ќе се запишат два одделенија помалку, бидејќи има помалку деца

Признанија за најдобрите општински наставници

Локалните власти за денот на просветните работници 24 мај ги наградија наставниците кои оставија печат во образованието на децата и младите.

Промовирана книгата „Наставникот е носител на промените‘‘ од Божидар Јовиќ

По повод Денот на сесловенските просветители браќата Кирил и Методиј во преполниот Ликовен салон беше промовирана книгата „Наставникот е носител на промените‘‘ од Божидар Јовиќ.

Отворено кариерно катче во ОУ „Блаже Конески‘‘

Во ОУ „Блаже Конески“ во Велес свечено беше отворено кариерното катче за учениците од ова училиште.

Младите научници од Македонија се натпреваруваа во Велес

Во Велес 47. Смотра на млади истражувачи од средните училишта во Македонија, на кои учествуваа 206 средношколци во 22 научни дисциплини

Ќе го бидне ли Вила Зора, Студентски дом

За да се случи ова треба да заврши судскиот спор кој го водат борците со државата бидјеќи си ги бараат 60 отсто сопственост, кои ги вложиле кога е изграден

Оновците во посета на локалната власт

Ученици од четврто одделение од ООУ ,,Блаже Конески“ кои го изучуваат предметот Запознавање со општеството, со своите наставнички дојдоа да видат и да се запознаат со работата на општинските власти

Децата од Маца Овчарова промовираа еко ЦД и еко боенка

Патрониот празник на училиштето за деца со посебни потреби, обележан под мотото ,,Заедно за здрава и чиста животна средина,,

Заштитари во две училишта, како превентива од тепачки

По серијата тепачки во средните училишта во градот, родителите побараа физичко обезбедување

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »