Половично пополнет бројот на ученици во прва година во средните во Велес

Пополнети се струките за компјутерски техничар, угостител, медицинска сестра и за фармацевт

Се бараат касапи но интерес за оваа струка во градот нема, ама затоа има за готвачи оти сакаат да работат на брод

Нема ниту струка крзнар, иако крзнарата има потреба од овој профил работници, парадокси на велешкиот образовен систем

Во првиот уписен рок во прва година средно се пријавиле 534 ученика

Најмногу интерес има за медицински струки во Хемиско и во средното Коле Неделковски, за компјутерски техничар и за готвач

Прифатена иницијативата за реорганизација на дел од основните училишта во велешко

Оваа иницијатива не е крајна одлука, дека некои училишта ќе се припојуваат а други згаснат

ВМРО-ДПМНЕ реагира за најавата за спојување на основните училишта

Градоначалникот Коцевски тврди ниту еден вработен нема да остане на улица и бара поддршка од опозицијата

Просечната оценка на средношколците во Велес, лани била 3,275

Кое средно училиште во градот, има најдобар а кое најслаб просечен успех

Кое е најдоброто средно училиште во Македонија а кое најслабо, по успех

Најдоброто има просек 4,18 најслабото 2,09. Оценките покажуваат на средношколците не им се учи

Лани во Македонија дипломирале 8.233 студенти

За 3,6% зголемен бројот на дипломирани студенти, повеќето се жени -4.734

Признанија за најдобрите просветни работници, но и за учениците

Признанијата ги добија Лорета Стојановска, Илчо Стојановски и Филимена Костова и годинава како новина најталентирани ученици Никола Стојменов, Михаил Трајков, Ребека Манева, Вероника Гиовска

В.Д. директори во Економска и ОУ Васил Главинов

Коцевска во ,,Јовче Тесличков,, Чоков во најголемото основно училиште по број на ученици во земјава

Економското училиште „Јовче Тесличков“ победник на национален натпревар за ученички компании (фото)

Учениците Симона Андовска, Мартина Стојкова, Сара Ѓорѓиевска, Анастасија Андовска и Аријан Амзи создадоа рингобит

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »