Студентите кои ќе запишат на осигурување имаат можност за вработување во 16 компании

Интервју со Цветко Андреески декан на Факултетот за туризам и угостителство – Охрид, кој има диспензирана настава во Велес. Од есен таму ќе студираат 50 студенти кои ќе посетуваат настава за осигурување

На факултетите во Велес има 350 места за упис на бруцоши

Најмногу се на Техничко-технолошкиот факулет. Лани за бруцоши на велешките факултетите имаше 425 слободни места, година претходно во 2014-та имаше 240

ОУ Васил Главинов втор, ОУ Рајко Жинзифов трет, на листата за најбезбедни училишта во земјава

Истовремено тие се и меѓу најчисти училишта во Македонија

Досега во велешко запишани 563 првачиња

Лани и година претходно на училиште тргнаа по околу 600 првачиња

На два дена пред крајот на наставната година, наставничката го напушти одделението

Реагираа родителите ова не е човечки и морално, директорката на ,,Џинот,, тврди ова е по закон

Техничко технолошкиот факултет од Велес ги доби првите четри магистри

Беа промовирани и 53 дипломирани студенти

Средното Коле Неделковски доби грант 97 илјади евра

Тоа е преку програмата на Европската унија Ерзмус

Признанија за Илкова, Здравковска и Амбарков, наставници за 2016-та

Одбележан 24 мај Денот на Сесловенските просветители

Учениците од Превалец повторно со награди во Хасково

Нивните компјутерски цртежи беа вреднувани од жирито

Ученичките од ОУ Васил Главинов најдобри дебатери во Велес

Завршница на проектот,,Млади информирани, млади активирани, младите можат

Детска академија Браин о браин Велес со грст медалји на националниот натпревар

Од велешкиот центар учествувале 20 дечиња кои освоиле пет пехари, осум златни и шест сребрени медали и пехар за франшизниот центар и пехар за тренерот.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »