Златен медал на Макинова за Андреј Михајлов од Коле Неделковски

Златната медалја е за автоматзиран преносен систем

Анес Алидини, мајстор за десерти

Тој освои награда за десерт круша во црвено вино со сос од авокадо и крем патесери на Државниот натпревар по готварство за средни угостителски училишта. Две медалји за велешките ученици

Некогашниот хотел Вила Зора нов дом на Техничко -Технолошкиот факултет во Велес

400 студенти на ТТФ добија нов современ простор за студирање

Нешто се пополни, друго празно по вториот уписен рок на факултетите во Велес

На 17 септември последна можност да се запишат завршените средношколци

Почетокот на наставата без проблеми, помалку првачиња од лани

Засега има 462 првачиња.Средно училиште посетуваат 2674 ученика

Информатички пополнет, винаро -лозарство празен

Вторник и среда нова шанса за упис на факултетите во Велес, слободни 144 места за редовни студенти на четири факултети

Нова понуда за високо образование во Велес, Приватниот Универзитет за туризам и менаџмент

Приватниот Универзитет за туризам и менаџмент од Скопје во новата академска година ќе има дисперзирани студии во Велес

Кој кога на училиште на 2-ри септември

Распоред на почеток на наставата за основните и средни училишта од Велес

420 слободни места за бруцошите, уписите четврток и петок

Упис има на Економскиот и Земјоделскиот факултет од Скопски Универзитет, и на Техничко-технолошки, Техничкиот и Факултетот за туризам и угостителство при Битолскиот универзитет

Излезе од печат 10-тото издание на стрип едицијата ,,Библиски настани,,

Тоа е посветено на крштевањето на Исус во реката Јордан. Оваа стрип едиција е единствена во православието на Балканот

Велешани масовно се запишуваат против екстерното полагање

Поради големиот интерес се отвори нов пункт, на Сармаале,се продолжи рокот до следниот петок. Министерот вели доцна е

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »