Заштитари во две училишта, како превентива од тепачки

По серијата тепачки во средните училишта во градот, родителите побараа физичко обезбедување

Радиодифузната давачка ја испразни касата на Фондацијата Коле Неделковски

Фондацијата ,,Коле Неделковски,, со која се стипендираат талентираните ученици и студенти од Велес остана без средства откако од нивната сметка беа собрани пари заради радиодифузна такса.Општината најавува дека стипендии за учениците ќе има.

во село Мелница, Чашка, пуштено во функција парното греење

Системот, вреден 30 илјади евра, во поголем дел го финансираше општина Чашка, а останатиот дел од средствата, пет илјади евра се од Амбасадата на Словачка.

Три седмици школски распуст

Петок зaвршува првиот дел од учeбната 2010/11 година, продолжува по три недели.

Поставен е камен темелник на училиште во селото Горно Врановци

Децата од Горно Врановци кои учеа во мизерни услови од есен ќе добијат нова училиштна зграда

Книги создадени од детските раце

Во грдската библиотека Гоце Делчев, отворена изложба на книги, кои се создадени од децата од градинките од Велес

За 50 години Економска учеле 8 илјади ученици

Средното економско училиште ,,Јовче Тесличков,, од Велес прослави јубилеј 50 години од работата и постоењето.

Политичка пресметка за образованието во Велес

Со жестоки пресметки помеѓу политичките партии се кршат копјата за работата на основните и средните училишта во Велес а просветните работници се ставени во позиција да добиваат црвен картон за нивната дејност.

Најдолгиот цртеж во Македонија го нацртаа децата од Велес

Стоипедесет велешки деца од градинката Диме Мирчев го нацртаа најдолгиот цртеж во земјава во должина од стотина метри. Тој се наоѓа на тротоарот пред Младинскиот парк

ПОУ Маца Овчарова еко--училиште

Посебното ОУ Маца Овчарова од Велес од оваа учебна година е вклучено во еко училиште, проект кој се спроведува во 20 илјади училишта во светот во 52 држави.

Учениците од Горно Јаболчиште конечно во училница

Со месец дена задоцнување започна учебната година за 600 ученици од ОУ Лирија од велешкото село Горно Јаболчиште.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »