Каролина, Нокаут, Лозано, ДНК, Љубојна се дел од годинашните изведувачи на Питијадата

Новина годинава е што ќе има и детска програма, најавени се концертот „Дајте музика“ и „5+ бенд“

Маслодајна го обнови детскиот забавен парк „Дизни“ (фото)

Просторот е повеќе функционален, комплекс од повеќе содржини. Реквизитите од забавниот парк се за возраст на деца од 3 до 8 години

Од 7 до 9 октомври повторно велешката Питијада

Просторот останува пред Панини

Градинката „Ѕвездички“ со ново уредено дворно место и игровна опрема за децата (фото)

Во наредниот период така ќе се уредат и останатите пет дворни места од клоновите на градинката во Велес

Успешна летна приказна за социјална инклузија на деца и млади од Велес со попреченост

Летувањето за 20 деца и млади беше бесплатно, обезбедено од ЕУ и Општина Велес

Велес доби Младински центар

Со младинскиот центар ќе управуваат Извидничкиот одред „Димитар Влахов“ и Фондација за локален развој и демократија „Фокус“

Извлечени добитниците на наградната игра „Адреналинска ЖИТО авантура“

Наградниот фонд за наградна игра Адреналинска Жито авантура изнесуваше близу два милони денари

Од среда 13 јули започнува со работа градскиот базен

Старт на работа на Градски базен Велес, за посетители за сезона 2022 година

Музиката и фолклорот од Фолклорниот фестивал, ги веселат велешани (фото и видео)

Со дефиле по улиците на Велес започна фолклорниот фестивал Велес 2022

Од среда до сабота по 17 пат Фолклорниот Фестивал

Годнава учесници се 20 фолклорни ансамбли од седум држави

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »