Едни создаваат, други уништуваат

Детските паркови неколку месеци по обновата, се со искршени реквизити

Солистички концерт на Филип Василевски на гајда

На дваесет годишна возраст Василевски одржа соло концерт на традиционалниот инструмент гајда

Илјада оригами за илјада велешанки

Членовите на Младинскиот и Детскиот парламент на Македонија за жените од Велес

Издаден прирачник ,,Благцето на баба,,

Во него има 150 рецепти на старински блага од повеќе градови на Македонија

Благцата на баба, по 17 пат

Забавно-хуманитарна манифестација со 540 гости, една од брендовите на Велес

Сончање на минус 7

Младост лудост...

Грев или шприцер во изведба на Гимназијалците

По повод одбележувањето на Патрониот празник на велешката Гиманзија Кочо Рацин, беше изведена адаптацијата на театарската претстава „Грев или Шприцер“ од Сашко Насев.

Агенција за обезбедување ќе го чува Вардар од рибокрадци

Здружението на спортски риболовци реши на овој начин да се бори со рибокрадците

Велешани ги пречекаа ракометните ,,Гемиџии,,

Пречек за репрезентативците Темелков и Манасков

2012 Година на Змејот

По лунарниот календар, стигна је 4.710. година. Подарува среќа и успех, го чува семејството и добрите луѓе. Поволна за основање на семејство, за раѓање на паметни и здрави деца. Во овој период треба да бидеме смели и никако скромни

За Корто Малтезе - култниот стрип јунак

Стрип јунакот Корто Малтезе – култна фигура на многу генерации, светски патник и ковач на својата судбина е пример во година на кризата и апокалиптичните предвидувања да покаже дека и покрај се можно е да се најде излез.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »