Издаден прирачник ,,Благцето на баба,,

Во него има 150 рецепти на старински блага од повеќе градови на Македонија

Благцата на баба, по 17 пат

Забавно-хуманитарна манифестација со 540 гости, една од брендовите на Велес

Сончање на минус 7

Младост лудост...

Грев или шприцер во изведба на Гимназијалците

По повод одбележувањето на Патрониот празник на велешката Гиманзија Кочо Рацин, беше изведена адаптацијата на театарската претстава „Грев или Шприцер“ од Сашко Насев.

Агенција за обезбедување ќе го чува Вардар од рибокрадци

Здружението на спортски риболовци реши на овој начин да се бори со рибокрадците

Велешани ги пречекаа ракометните ,,Гемиџии,,

Пречек за репрезентативците Темелков и Манасков

2012 Година на Змејот

По лунарниот календар, стигна је 4.710. година. Подарува среќа и успех, го чува семејството и добрите луѓе. Поволна за основање на семејство, за раѓање на паметни и здрави деца. Во овој период треба да бидеме смели и никако скромни

За Корто Малтезе - култниот стрип јунак

Стрип јунакот Корто Малтезе – култна фигура на многу генерации, светски патник и ковач на својата судбина е пример во година на кризата и апокалиптичните предвидувања да покаже дека и покрај се можно е да се најде излез.

Во Младински на ракомет за поддршка на репрезентативците

Натпреварите на видео бим зеднички ќе можат да се следат од Младински парк. Општина Велес, радио 5фм и Жито Вардар повикуваат на забава

Од нашето народно творештво - Гатанки од Велес

Од собирачката активност на Димитар Матов. Гатанките од Велес се запишани од Г. Бојаџиев, пред стотина години Два орла се боијеа, бели пени пуштаа??

Дедо Мраз на мотор

400 новогодишни паектчиња за децата од Велес, поделија мотористите

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »