Афоризми од Атанас Крлевски

Немаме јавно мислење. Кој паметен денес кажува што мисли? Кој има штеди, кој нема влегува во минус. Крлевски подарува афоризми за посетителите на ТРМР, да се насмееме

Етно вешта жена за Велес за 2013

Победи Елизабета Ѓоргиевска со чоколадното грне

Изложба на канаринки

Изложени се сто и четириесет птици. Годинава таа беше натпревувачка

Резиме, се изедоа 35 илјади пити се испи 17 тони вино

Илјадници гости, и многу рекорди на годинашната Питијада

И Влатко Темелков дојде да ја проба пастрмалијата

Малку слободно време што го имаше Темелков го искористи да дојде и вкуси пастрмалија

Средба на Црвена јабука и Ла Манш

Договорен соработка, наскоро изненадување

Со велосипед од Скопје до Велес и назад за Питијадата

Десетина велосипедисти од клубот Изи рајдерс ја вкусија велешката пастрмалија и се вратија назад

Ангел Јорданов најбрзо изеде пита пастрмалија

Како се јаде пита за 10 минути

Велешка пита пастрмалија, најголема во Македонија со 200 јајца

Има анегдотата, зошто велешката пита е машка - затоа што има јајца

Велес со мирисот на пастрмалијата (фото)

Десеттата питијада го раздвижи заспаниот град. Многумина ги врати во родниот град а намерниците како гости на манифестацијата

Калиопи на железничката станица Рајко снимаше спот

Спотот за песната ,,Локомотива,, за неколку дена и на тв.За потребите на Калиопи, железничката станица Рајко Жинзифов, за кратко беше преименувана во Калиопино.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »