Етно вешта жена во Велес, посветена на Рацин

Од продажбата на храната собрани се 5,7 илјади денари кои ќе бидат доделени на ранливите групи. Најмногу внимание привлече тортата ,,Белите мугри,,

Најубавите национални паркови во Европа (фото)

Избор на Гардијан за 2016 година.

Планинарите трасираа нова планинарска трансверзала

Ги поврзува Папрадиште и Горна Белица – Македонски Брод, во должина од 25 км

Хитот ,,Једина,, на Тоше беше ,,Памела,, испеан на концерт во Велес

Песната во работа верзија, ја пее на концерт во Велес кој денови се појави на ју тјуб

Нашето време доаѓа, женската група ,,Д Чикс,, од Велес

Сандра Јорданова, Моника Георгиева Наталија Мејанџиева трио кое ја освојува Македонија

Најстарата зоолошка градина во светот

Tiergarten Schönbrunn се наоѓа во Виена и е основана на 31 јули 1752. „Дом“ овде имаат околу 500 животински видови, дури и најретките, како сибирски тигар, нилски коњ, панди и еднороги носорози

Јоксимовиќ и Ван Гог на Питијадата порачаа, не ја забранувајте музиката

Гостите од Србија реагирааа, македонските изведувачи молчеа

Рекордна пастрмалија во Велес, концерт на Жељко (фото)

Јоксимовиќ го видоа повеќе од 20 илјади посетители. Пастрамлија тешка 55 кг. Новина маскота на Питијадата .

Изложба на класични автомобили во Велес (фото)

Претставени беа 30-тина возила, од Бугарија и Македонија, сите во возна состојба. Голем интерес на велешани за изложбата

Во Велес по 13-ти пат фестивал на питата и виното

Јоксимовиќ, Каролина, Љубојна, Ван Гог, ДНК,Нокаут дел од забавата за гостите на Питијадата. Распоред за настап на изведувачите

Во среда велешките средношколци на кафе во Скопје

Максимално се користи бесплатниот железнички превоз секоја среда

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »