Воден свет во Дворови

Нов забавен парк за децата од градинката во Дворови

Велешани можат мирно да спијат, во кафеаните не трешти музика

Граѓаните се жалат дека по поноќ од кафетиериите и кафеаните во градот доаѓа ужасно гласна музика, која им го нарушува ноќниот мир. Надлежнит од полицијата уверуваат музиката е спроед прописите.

Првите 10 години на Соната

Со двочасовен концерт групата Соната ја награди нејзината публика за верноста за првите 10 години од работата.

Тенди не смее да има, туку само чадори за сонце

Со новата законска регулатива, на јавно прометните површини не смее да има градежни конструкции, поради што сите тенди од пред кафетериите мораат да бидат отстранети.

Групата Соната со соло концерт, за првите 10 години работа

Велешката фолк група Соната го најавува нивниот голем солистички концерт кој ќе се одржи на 9-ти јуни, во амфитеатарот од Младинскиот парк.Повод е десет годишнината од постоењето

Започна сезоната на посета на планинарските домови

Многу планинари за првомајскиот викенд ги окупираа планинарските домови во Папрадиште и Чеплес

Луна парк, забава за велешани

После неколку годишна пауза, во Велес дојде Луна парк

Кој рано рани

Започнаа работите за подготовка на Градскиот базен за летната сезона

И за во зоолошка се бара карта повеќе

Откако во ЗОО во Скоје стигнаа кенгури, лемури, се бараше карта повеќе за да се посети истата.

Велес добива трета ТВ куќа?! првоаприлска шега

Оваа вест беше објавена наменски за 1-ви април. За тие што ќе се насмеат како на добра првоаприлска шега благодарам. За тие што можеби ќе се разочараат дека е шега,извинување ако се почуствуваат измамени.

Стереотипови live!!

Како беше на концертот на Стереотипови во Кастро во Скопје?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »