Дедо Мраз делеше пакетчиња низ улиците на Велес

Дедо Мраз на мотор стаса кај најмладите велешани

Велес има свој идол

Горан Начаров е велешанцот за кого изминтиот период најмногу се зборува. Ако не знаете зошто, погледајте.

Декорација за новогодишна атмосфера

За најубавиот двор, излог и тераса награди. Започнува и украсувањето на градот. Некои тоа веќе го сторија, а вие?

Етно вешта жена во Велес

Зачувување на традиционалната македонска храна, преку оваа манифестација беше целта на Етно вешта жена, чии победнички заминуваат на викенд во Крушево

Питијада втор ден

Седмата питијада се покажа како успешна. Дружење, забава, вкусни специјалитети, многу гости. Лицитацијата за продадени пити дојде до неверојатните и смешни 40 илјади парчиња

Вино пијам, за 19 секунди

Велешанецот Мите Ѓоргиев за 19 секунди испи шише со црно вино и со тоа победи на натпреварот од питијадата. Награда доби печено прасе

Питијада во Велес по седми пат, прв ден

Питијадата го раздвижи заспаниот град. Илјадници луѓе излегоа од дома во центарот на Велес на забава

Учутмови од Мелес, за смеење до солзи

Просечното стечајно семејство Учутмови од Мелес и сите нивни авантури во хумористичната радио серија ,,Учутмови,, на радио 5ФМ

Конечно, четири дена Велес ќе живее со виното и питите

Расчистени се сите дилеми, седмата пастрмајлијада ќе се одржи следниот викенд, претходно ќе има и Божуле, запивање на младото годинешно вино

Ќе остане ли Велес без питијадата?

На седум дена пред можниот рок за манифестацијата, крајно неизвесно дали годинава таа ќе се одржи

Јубилејна 35-та изложба на благородни птици

150 птици, во многу бои и со птичји пој на изложбата на благородни птици

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

АНКЕТА »

Дали Македонија еден ден ќе биде членка на ЕУ?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »