Етно вешта жена за Велес за 2013

Победи Елизабета Ѓоргиевска со чоколадното грне

Изложба на канаринки

Изложени се сто и четириесет птици. Годинава таа беше натпревувачка

Резиме, се изедоа 35 илјади пити се испи 17 тони вино

Илјадници гости, и многу рекорди на годинашната Питијада

И Влатко Темелков дојде да ја проба пастрмалијата

Малку слободно време што го имаше Темелков го искористи да дојде и вкуси пастрмалија

Средба на Црвена јабука и Ла Манш

Договорен соработка, наскоро изненадување

Со велосипед од Скопје до Велес и назад за Питијадата

Десетина велосипедисти од клубот Изи рајдерс ја вкусија велешката пастрмалија и се вратија назад

Ангел Јорданов најбрзо изеде пита пастрмалија

Како се јаде пита за 10 минути

Велешка пита пастрмалија, најголема во Македонија со 200 јајца

Има анегдотата, зошто велешката пита е машка - затоа што има јајца

Велес со мирисот на пастрмалијата (фото)

Десеттата питијада го раздвижи заспаниот град. Многумина ги врати во родниот град а намерниците како гости на манифестацијата

Калиопи на железничката станица Рајко снимаше спот

Спотот за песната ,,Локомотива,, за неколку дена и на тв.За потребите на Калиопи, железничката станица Рајко Жинзифов, за кратко беше преименувана во Калиопино.

Кој кога ќе пее и забавува на Питјадата

Програмата на 10-тата Питијада. Меѓу гостите и Бени Шаќири и Нон Стоп. Водител на програмата Александар Кукулев

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »